Valuta omrekenen

Philippine peso

Op de Filipijnen betaalt men met de peso, de Philippine peso welteverstaan. De valuta code van de valuta is PHP. Het valutateken van de peso is ₱. Eén peso staat gelijk aan 100 centavos (centen). Bekijk hier de actuele wisselkoers van de Philippine peso. Gebruik ook de valuta calculator voor het omrekenen van de valuta.

Valuta omrekenen

Philippine peso wisselkoers (PHP)

1 Philippine peso is omgerekend 0.0195027 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis

De Philippine peso vond voor het eerst haar introductie in 1852. De munten waren maar in beperkte oplage in omloop gebracht en toen de Amerikanen zich vestigde op de Filipijnen in 1903 werd er een nieuwe situatie geschetst. Toen werd de Philippine Conaige Act aangenomen en de peso werd gevalueerd op 50% van de dollar.

In 1942, toen de Japanners het eiland bezette werd er betaald met noodbonnen die werden uitgegeven door de Filipijnse banken. Na de oorlog was er een enorme inflatie, maar nadat de Amerikanen de macht hadden overgenomen konden de Filipijnen weer op grote schaal peso’s gaan drukken.

Waarde

Momenteel is er ongeveer 500 miljard peso in omloop en de waarde van de Philippine peso in verhouding met de Amerikaanse dollar is één dollar is 40 peso waard. De euro is ongeveer 59,87 peso waard, maar om een actueel inzicht in de wisselkoers te krijgen kunt u het beste ons overzicht van de koers raadplegen.