Valuta omrekenen

Mexicaanse peso

De nationale munteenheid van de Mexicanen is de Mexicaanse peso. De valuta wordt aangeduid met het valutateken $ en als valuta code MXN. Eén peso is 100 centavo en het symbool voor de Mexicaanse centen is ¢. Op de munten an de Mexicaanse peso zijn Azteekse symbolen te zien.

Valuta omrekenen

Mexicaanse peso wisselkoers (MXN)

1 Mexicaanse peso is omgerekend 0.0523866 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis Mexicaanse peso

Voor lange tijd werd de peso ook als betaalmiddel geaccepteerd in de Verenigde Staten, dat duurde van 1785 tot aan 1857. De wisselkoers van de Mexicaanse peso in verhouding met de Amerikaanse dollar was dan ook gelijkwaardig aan elkaar. Één peso was gelijkwaardig aan één Amerikaanse dollar. Echter daalde de waarde van de peso in verhouding tot de dollar snel. Na 1857 werd de Mexicaanse peso niet meer geaccepteerd als betaalmiddel in Amerika en pas in 1993 werd de peso gerevalueerd.

Nieuwe koers

In 1993 werd de oude Mexicaanse peso vervangen door een nieuwe koers. In 1994 ontstond de zogeheten ‘tequila crisis’ waarbij de munt in zes maanden tijd met 50% in waarde daalde. Hierdoor moesten veel bedrijven en banken zichzelf failliet verklaren. De crisis werd niet opgelost door het revalueren van de Mexicaanse peso.

Omrekenen Mexicaanse peso

Voor de meeste Europese toeristen is het lekker goedkoop in Mexico, dat komt door de gunstige koers tussen de Mexicaane peso en de euro. Wilt u een actueel overzicht van de wisselkoers? Maak dan gebruik van onze tool zodat u precies weet wat de Mexicaanse peso in verhouding tot de euro waard is.