Valuta omrekenen

Maleisische ringgit

In Maleisië betaalt men met de Maleisische ringgit, de officiele munt van Maleisië. De valuta code van de munt is MYR en wordt afgekort met RM. De burgers van Maleisië noemen de valuta ook wel de Maleisiche dollar en in Maleisië zelf worden ook de Singaporese en Bruneise dollar een ringgit genoemd.

Valuta omrekenen

Maleisische ringgit wisselkoers (MYR)

1 Maleisische ringgit is omgerekend 0.238891 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis Maleisische ringgit

Na de economische crisis in Azie in 1997 werd de waarde van de Maleisische valuta gekoppeld aan die van de dollar. Eén dollar was hierdoor constant RM3,80 waard. Halverwege 2005 werd door de Bank Negara Malaysia bekendgemaakt dat de ringgit zich niet meer zal focussen op de dollar, maar op een combinatie van valuta. Hierdoor mag de ringgit tegenwoordig tussen bepaalde minimum en maximum waardes schommelen.

Wisselkoers Maleisische ringgit

In verhouding met de euro is de Maleisisiche ringgit ongeveer 23 eurocent waard. Eén euro is plusminus RM4,43 waard, maar voor een actueel overzicht van de wisselkoers kunt u het beste ons overzicht raadplegen. Door het omrekenen van valuta kunt u precies in kaart brengen hoeveel een munt waard is ten opzichte van een andere munt en wat voor effect dat op uw koopkracht heeft.