Valuta omrekenen

Letse lats

De Letse lats is de nationale munteenheid van Letland. De valuta code van de Letse lats is LVL en de afkorting van de valuta is Ls. Bij het omrekenen van de valuta naar een andere valuta als de euro houdt dit aardig stand. In Letland zouden ze ook graag de euro willen doorvoeren.

Valuta omrekenen

Letse lats wisselkoers (LVL)

1 Letse lats is omgerekend 1.5803837 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis van Letse lats

De Letse lats werd na de val van de Sovjet-Unie opnieuw ingevoerd nadat het in 1940 bezet werd door de Sovjetten. De roebel verving toen de lats. In 1993 werd de lats opnieuw ingevoerd en zal naar alle waarschijnlijkheid volledig verdwijnen als munteenheid in 2014. Ze zullen dan waarschijnlijk ook de euro gaan voeren.

Waarde van Letse lats

De valuta Letse lats omrekenen naar een andere valuta kan je hier eenvoudig realiseren op deze website. Hier vindt je ook een volledig overzicht van de meest actuele wisselkoers van de Letse lats in verhouding tot de euro en andere valuta's.

Het is nog niet bekend wanneer Letland precies de euro zal gaan voeren, maar men verwacht in 2014. Het hangt met namelijk af van de begroting en het begrotingstekort van Letland.