Valuta omrekenen

Hongkongse dollar

De Hongkongse dollar is de munt van de Chinese bestuurlijke regio Hong Kong. De dollar wordt aangegeven met twee karakters, namelijk 圓 en 蚊. Bekijk hier de actuele wisselkoers van de Hongkongse dollar. Gebruik ook de valuta calculator voor het omrekenen van de valuta Hongkongse dollar.

Valuta omrekenen

Hongkongse dollar wisselkoers (HKD)

1 Hongkongse dollar is omgerekend 0.1275963 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis Hongkongse dollar

Voordat men de Hongkongse dollar in gebruik nam, gebruikte men in Hong Kong tussen 1863 en 1935 de zilveren dollar. Vanaf het jaar 1935 tot aan 1967 was de wisselkoers 16 Hongkongse dollar tegenover één Britse pond. De wisselkoers werd dan ook aan de Britse pond gekoppeld. Van 1967 tot aan 1972 stond de wisselkoers tussen beide valuta op 14,55 HKD op één Britse pond. In datzelfde jaar werd de HKD voor het eerst gekoppeld aan de USD waarbij 5,65 HKD gelijk was aan één USD.

Hongkongse dollar internationaal

Op internationaal vlak staat de Hongkongse dollar op de negende plaats qua meest verhandelde valuta. De wisselkoers wordt gebalanceerd doordat de bank de dollars die de bank spendeert moet compenseren met Amerikaanse dollars die ze op reserve dienen te houden.