Valuta omrekenen

Dollar

De Amerikaanse dollar ($) is de naam van de valuta in de Verenigde Staten. Het internationaal genormeerde symbool voor de Amerikaanse dollar is USD. Naast de Verenigde Staten hebben een aantal andere landen deze valuta ook overgenomen. De Verenigde Staten hanteren de dollar sinds 1792. De dollar is een sterke munt die van grote waarde is in de financiƫle wereld. In de valutahandel wordt er veel met de dollar gehandeld. De dollar is een harde valuta, oftewel de munt heeft een lage inflatie en een politieke stabiliteit.

Valuta omrekenen

Dollar wisselkoers (USD, Amerikaanse dollar)

1 Amerikaanse dollar is omgerekend 0.9003331 Euro.

Amerikaanse dollar in andere landen

Er zijn ook andere landen die de Amerikaanse dollar voeren, zoals: Bonaire, Micronesia, Saba, Sint Eustatius, El Salvador, Turks- en Caicoseilanden, Brits Indische Oceaanterritorium, Marshalleilanden, Britse Maagdeneiland, Ecuador, Oost-Timor, Amerikaans-Samoa, Palau.

Financiƫle wereld

De rol van de dollar is sinds de Tweede Wereldoorlog zeer grote waarde geworden. Zo worden de prijzen van olie en goud in dollars uitgedrukt. De waarde van deze valuta staat onder grote druk. Dit uit zich in een onstabiele wisselkoers. De oorzaak hiervan is zowel de recessie als de groeiende staatsschuld in de Verenigde Staten.