Valuta omrekenen

Chinese yuan renminbi

De Chinese yuan renminbi wordt officieel als wettelijk betaalmiddel gebruikt in China. Het valuta de renminbi kunnen we vrij vertalen naar ‘geld van het volk’ en wordt aangeduid met de valuta code CNY en afgekort met het valutateken ¥ of de letters RMB. Wil je de valuta omrekenen dan zijn deze codes of afkortingen een handig gegeven.

Valuta omrekenen

Chinese yuan renminbi wisselkoers (CNY)

1 Chinese yuan renminbi is omgerekend 0.1414472 Amerikaanse dollar.

Een Chinese yuan is verdeeld in tien jiao mao. Mao is tevens de familienaam van de bekende politici Mao Zedong. Een jiao bestaat op zijn beurt uit tien fen. Fen zijn virtueel niets waard en worden dan ook niet tot nauwelijks gebruikt in de steden.

Waarde Chinese yuan renminbi

In 2008 konden we rekenen op ongeveer 10 yuan in één euro. De waarde van de yuan is gekoppeld aan de wisselkoers van de Amerikaanse dollar. Er komen veel klachten uit Amerika en Europa over de express laag gehouden koers van de Chinese yuan renminbi. Op deze manier kan China namelijk veel goedkoper producten exporteren met alle gevolgen van dien voor de economie van Europa en Amerika.

In 2005 had de Chinese regering de waarde al verhoogd met 2,1 procent in vergelijking met de dollar. De koers ging hierdoor van 8,2765 naar 8,1111. Er is een fluctueringsmarge van 0,3 procent.