Valuta omrekenen

Canadese dollar

In Canada kan worden betaalt met de Canadese dollar. Dit is de nationale munteenheid van Canada. De valuta wordt aangeduid met het valutateken C$ en afgekort met de valuta code CAD. De munten van de Canadese dollar zijn beschikbaar in 1, 5, 10, 25, 50 cent en in 1 en 2 dollar. De biljetten zijn er in 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. Een dollar wordt ook wel een looney genoemd en een munt van twee dollar wordt ook wel een tooney genoemd.

Valuta omrekenen

Canadese dollar wisselkoers (CAD)

1 Canadese dollar is omgerekend 0.7654193 Amerikaanse dollar.

Geschiedenis Canadese dollar

De Canadese dollar heeft in de jaren ‘90 een hoop waarde verloren, maar aan het begin van het millenium daalde de koers zo dat de dollar van de Canadezen nog maar 62 dollarcent waard was. Dankzij een stijgende prijs van de olie wist de Canadese dollar er weer bovenop te komen gezien zij groot exporteur waren van olie. Amerika was daarbij de belangrijkste afnemer die goed is voor meer dan de helft van alle import en export in Canada. Vandaag de dag is de Amerikaanse dollar bijna evenveel waard als de Canadese dollar.

Waarde Canadese dollar

De waarde van de Canadese dollar is te vergelijken met die van de Amerikaanse dollar. De meest recente Canadese dollar koers kan je hier vinden op onze website. Voor het omrekenen van de Canadese dollar naar een andere valuta als de Amerikaanse dollar of euro kan je gebruik maken van de valuta calculator.