Valuta omrekenen

Bitcoin

Bitcoin is de naam van een digitale internet valuta. Bitcoin bestaat sinds 2009. Een van de opvallende kenmerken van Bitcoin is dat de valuta niet op een centraal punt wordt bijgehouden. Bitcoins kunnen over het internet worden overgeschreven met bijvoorbeeld een computer of smartphone. De waarde van Bitcoins maakte rond februari -– maart 2013 een grote spurt omhoog. Wat is Bitcoin? Hoe werkt Bitcoin?

Valuta omrekenen

Bitcoin wisselkoers (BTC)

1 Bitcoin is omgerekend 533.5337015 Amerikaanse dollar.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitale munteenheid dat gebaseerd is op een open source internet protocol. Dit is het peer to peer protocol. Dit protocol wordt ook gebruikt voor download programma’s als BitTorrent of Napster. Technisch gezien is een bitcoin een unieke computercode. De codes kunnen door computer berekeningen worden ontcijfert. Dit proces heet in bitcoin termen: “mining”. Voor het ontcijferen is speciale mining software nodig.

Hoe werkt Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerde valuta. De munteenheid wordt niet op een centraal punt bijgehouden. Door het gebruik van het peer to peer wordt Bitcoin niet beheerd door een instelling, zoals de overheid of een financiële instellingen, bijvoorbeeld een bank. Iedere deelnemer op het Bitcoin netwerk kan bitcoins kopen, verkopen of uitwisselen. Met Bitcoins kan je ook goederen of diensten op het internet kopen. Een transactie waarbij bitcoins worden uitgewisseld is niet omkeerbaar.

Bitcoins kopen en verkopen

Er is ook een handel in Bitcoins. Er zijn verschillende sites die de dienst aanbieden voor het kopen en verkopen van bitcoins. Enkele voorbeelden van sites zijn Mtgox, Bitstamp, Bitcoin Central. Dit zijn vergelijkbare sites van andere handel sites als Alex of Binck, waar het ook mogelijk is om in valuta’s te handelen.