Valuta omrekenen

Australische dollar

De Australische dollar ($A, AU$) is de gemeenschappelijke valuta van Australië. De Australische Dollar wordt in de internationale valuta handel afgekort als AUD. De wisselkoers van de dollar is redelijk stabiel. Ook andere landen gebruiken deze munteenheid. De waarde van de Australische dollar is ten opzichte van de Amerikaanse dollar minder waard. Doordat de Australische dollar alleen binnen Australië kan worden gebruikt, is het in de rest van de wereld minder interessant om de valuta in huis te hebben. Echter is het wel interessant voor omringende landen om producten en diensten te importeren uit Australië met als reden dat het goedkoper is.

Valuta omrekenen

Australische dollar wisselkoers (AUD)

1 Australische dollar is omgerekend 0.6826675 Amerikaanse dollar.

Australische Dollar in andere landen

De Australische Dollar wordt niet alleen in Australië gebruikt. Deze valuta is eveneens bekend in de landen Tuvalu, Nauru en Kiribati. Al deze landen liggen in de Grote Oceaan. In 1910 werd in Australië het Britse pond vervangen voor het Australische pond. In 1966 kwam hier nogmaals verandering in. Sinds dat jaar kent het land de Australische dollar.

Munten en biljetten

In omloop zijn de volgende munten: 5, 10, 20, 50 cent en één en twee dollar. De biljetten zijn beschikbaar in 5, 10, 20, 50 en 100 dollar. In het verleden waren er ook biljetten van één en twee dollar maar deze zijn onderhand niet meer in omloop. Australië was het eerste land dat bankbiljetten van kunststof invoerde. De voormalige biljetten van katoen werden tussen 1992 en 1996 verruild.