Valuta omrekenen

Geld wisselen

Er zijn verschillende manieren om voor geld wisselen. Het kan zijn dat je geld nodig hebt om op vakantie te gaan en dat je daarom moet geld wisselen, maar het kan ook zijn dat je groot briefgeld hebt en dit in wilt laten wisselen tegen kleiner briefgeld. Misschien heb je biljetten van 200 of 500 euro. Deze worden bijna nergens geaccepteerd. Dit kan dan een reden zijn om naar de bank te gaan om geld te wisselen.

Geld wisselen

Bij de bank kun je geld wisselen, het kan ook zijn dat je geld gaat storten en daarna weer op gaat nemen. Je kunt dan vaak zelf kiezen welke biljetten je wilt. Zeker wanneer je een groter bedrag wilt pinnen dan kun je aangeven welke biljetten je nodig hebt. Maar je kunt er ook voor kiezen om geld te wisselen bij een goede vriend, vriendin of een ander familielid. Zeker wanneer het om kleinere bedragen gaat kunnen zij vaak ook wisselen. Misschien heb je een boodschappenmuntje nodig voor de kar, dan kun je vaak met iemand in de winkel wel even wisselen zodat je in ieder geval een karretje hebt om de boodschappen in te doen. Dit zijn manieren waarop geld wisselen geen geld kost.

Kosten voor geld wisselen

Als je bij de bank wilt geld wisselen kan dit geld kosten. Zeker wanneer je grotere hoeveelheden briefgeld of muntgeld wilt gaan storten en in wilt wisselen moet je hier voor betalen. De kosten zijn per bank verschillend. Daarnaast komt er ook nog de Belastingdienst bij kijken. Als je ineens 1500 euro gaat storten en dit eens in de zoveel tijd doet, kan het zijn dat zij zich afvragen waar dit geld vandaan komt. Als je het kunt verantwoorden is het geen probleem, als je namelijk een eigen bedrijf hebt kan het zijn dat mensen contant betalen en dan moet je eens in de zoveel tijd naar de bank om het geld te storten of te wisselen. Op deze manier betaal je dan wel voor de storting, maar er zijn voor bedrijven weer andere regels die gelden dan voor particulieren. Hoe dan ook, als je geld wilt wisselen kun je eerst kijken of het bij vrienden, kennissen of familie mogelijk is en wanneer dat niet het geval is kun je altijd de bank raadplegen om je geld te wisselen.